Dhr. R. (Ruud) Jager, fractievoorzitter

Bel mij    06 48 07 88 60

Mail mij    rjager@vvdfractieepe.nl


Er gebeurt veel in onze gemeente waar ik wel iets van vind. Er is zeker veel goed gegaan in onze gemeente de afgelopen jaren, maar er zijn best ook best redelijk veel zaken waarvan ik denk dat het veel beter had gekund.

 

Denk bijvoorbeeld aan het dossier ‘De Heerderweg’, daar moest eerst een vorm van volksopstand ontstaan voordat de politiek ging bewegen. Denk ook eens aan alles omtrent het zwijnenkerend raster. Dit verhaal loopt al vanaf 2011, veel te lang in mijn optiek. Alleen de voorstanders zijn gehoord. Dit was slechts een hele kleine groep. De tegenstander bestond uit een erg grote groep boze burgers en een heel groot aantal organisaties. U kent waarschijnlijk de uitkomst: het hek staat er. De tegenstanders zijn onvoldoende gehoord en er zijn spelletjes gespeeld. Hiernaast zijn er nog veel meer zaken binnen onze gemeente waarvan we ons af kunnen afvragen of dit wel goed is gegaan. 

 

Ik vind dat we hier mee moeten stoppen. We moeten samen met u en de VVD zorgen dat we voldoende stemmen krijgen binnen het gemeentebestuur, waardoor we de touwtjes in handen krijgen. Wat ik mooi vind van de VVD, is dat ze altijd in al de hoofdpijndossiers geprobeerd hebben zaken recht te trekken. Dit is voor een groot gedeelte ook gelukt. 

 

Waarschijnlijk kent u mij wel. Ik ben nu voor het 5e jaar voorzitter van de Eper Paarden4daagse, een prachtig evenement, waarmee we veel landelijke publiciteit ontvangen en heel goed is voor het merk “gemeente Epe”. Ik heb mij hard gemaakt voor het zwijnenkerend raster, maar ben ook bestuurder geweest van vijf Christelijke basis scholen in Epe en Vaasen, bij stichting Procon (in Epe: Anne de Vriesschool, K. Norelschool, de WG v.d. Hulstschool en in Vaassen de Violier en t’ Mozaïek). Op dit moment ben ik bestuurslid bij de scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs RSG NOV in Epe. De “e-mailbom”, welke ik samen met een vriend heb georganiseerd om de luchthaven Lelystad niet over onze gemeente te laten vliegen, heeft voorlopig zijn werking gehad. Ook ben ik initiatiefnemer, samen met een groep van verontruste organisaties binnen onze gemeente, om een andere vorm van communiceren met de gemeente te ontwikkelen. De doelstelling voor deze federatie is: het verbeteren van de burgerparticipatie en het veranderen van de bestuurscultuur. Dit zal de komende tijd verder uitgewerkt gaan worden. 

 

Hiernaast ben ik al 16 jaar zelfstandig ondernemer en heb inmiddels een grote dosis (levens) ervaring. Onlangs ben ik gevraagd of ik ook op de kieslijst van de VVD zou willen staan, op plaats nummer 3, een hele eer natuurlijk! Nu er een beroep op mij wordt gedaan, zie ik het dan ook als een plicht om politiek actief te worden. Om die reden heb ik mij verkiesbaar gesteld voor de VVD. Mijn hele leven ben ik al geïnteresseerd in de politiek. Het interesseert mij enorm wat er gebeurd in de samenleving, volg graag het nieuws en allerlei talkshows, gemeenteraadsvergaderingen, etc. Nu is het tijd om aan de frontlinie te staan. 

 

Als u mij als raadslid kiest dan kan ik mij veel sterker voor u inzetten. Op heel veel zaken als onderwijs, ondernemerschap, evenementen, jeugd, toerisme, paardensport en algemene zaken kunt u een beroep op mij doen. Ik ben ook van mening dat we meer voor onze jeugd moeten gaan doen. We moeten zorgen dat Epe niet het Wassenaar van de Veluwe wordt. We moeten zorgen dat wij een gemeente krijgen waarbij onze kinderen de mogelijkheid moeten krijgen zich hier te vestigen. Dat er woonruimte is, voldoende aanbod van activiteiten, en bovenal, dat niet alles voor hen onbetaalbaar wordt.

 

Ik heb een liberaal karakter en ben het beste als volgt te omschrijven:

 • Ergens voor staan;
 • Laat niet met zich spelen;
 • Toegankelijk en sociaal;
 • Zorgzaam en gericht op vriendschap en relaties;
 • Standvastig en bedachtzaam;
 • Verkoopt geen onzin;
 • Normen en waarden communiceren waar en wanneer nodig;
 • Allergisch voor routine; maar zoekt wel de relatie tussen pionieren en stabiliteit;
 • Beheersmatig, maar ook creatief en innovatief;
 • Op de “winkel” passen is geen ambitie;
 • Ondernemend, maar ook autonoom;
 • Kan goed luisteren, maar kan ook de woorden achter woorden inschatten;
 • Meer een generalist dan een specialist;
 • Een vastbijter en wars van inefficiënt werken en denken;
 • Oplossing en resultaat gericht werker en denker.

 

Ik denk dat het goed is als er meer fris “bloed” komt in de politiek, dat het oude denken vervaagd en zodat het tij echt kan keren. Ik ben van mening dat ik als raadslid voor u als kiezer een hoop zaken ten goede kan keren binnen onze gemeente. Ik wil mij er voor hard maken dat de politiek binnen de gemeente Epe anders gaat functioneren. Luisteren en goed communiceren zijn de sleutelwoorden om dingen en zaken nu echt anders aan te vliegen. Daar sta ik voor als u op mij stemt.