Ellis de Vries

© PeterKerkmansfotografie

Bel mij    06 22 18 37 89

Mail mij    ellisdevries@live.nl


Sinds 2008 volg ik de VVD fractie binnen de gemeente Epe.

Hoe groot was mijn verbazing, dat ik sinds 2010 met voorkeurstemmen gekozen werd in de Raad. Ik voel me verantwoordelijk voor die plek. Ik merkte al snel dat ik geen enkel talent heb in het achterover leunen en de applausmachine aanzetten.

Vaak hoor ik, maar het college van burgemeester en wethouders is toch het aller belangrijkste?

Nou dat ligt anders. Het college krijgt simpelweg een routemap mee van de Raad om een groot aantal onderwerpen in opdracht van de Raad uit te voeren. De Raad controleert daarop.

Uiteraard zijn er ook verschillen. Het college kan gebruik maken van een ongekende kennis van haar ambtenaren. En als die kennis er niet is, dan wordt er specialisten kennis ingehuurd. Daarnaast is een wethouder en een burgemeester fulltime met een onderwerp bezig.

Die luxe heb ik niet. Ik combineer mijn werk, mijn gezinsleven met het raadswerk. Ik lees heel veel naast de stukken die het college ons aanbiedt. Daarmee voorkom ik dat ik een te eenzijdig beeld krijg. Daardoor krijg ik ook de kans om goede vragen te stellen.

Is dat dan niet saai? Nee, volstrekt niet! Ik leer zoveel mensen uit onze gemeente kennen die vragen hebben, die niet zitten te wachten op oplossingen bedacht achter de tekentafel. Dus verdiep ik me in het vinden van creatieve oplossingen. Ik hou van mensen, dus doe ik dat graag. De voldoening om elkaar te helpen is daarna vaak groot voor mij.

Ook nieuwsgierig geworden of je mee kan helpen in het vinden van oplossingen voor anderen?  Neem gerust contact met me op.