mw. E. (Ellis) de Vries

Bel mij    06 22 18 37 89

Mail mij    edevries@epe.nl


Het is ongekend zo snel de tijd verstrijkt. Ik weet nog dat ik als jong belegen meisje in 2010 op plek 5 de gemeenteraad in rolde. En nu heb ik het vertrouwen van de VVD leden gekregen om als wethouderskandidaat de verkiezingen van 21 maart 2018 in te gaan. Zo, dat vertrouwen raakt me nu oprecht.

Onderga ik nu in eens een verandering?

Neen. Iedereen die mij kent, ziet een nuchtere vrouw die gewoon zegt waar het op staat. Zonder opsmuk. Dat verandert niet. Ingewikkelde draai gesprekken zijn niet aan mij besteed.

Als ik terug kijk naar de afgelopen jaren heb ik me heel hard gemaakt voor de menselijke maat met name binnen ruimtelijke ordeningszaken, de bestemmingsplannen. Nog steeds vind ik het onbegrijpelijk hoe een schapenboer uit Oene zijn bestaande bouwrechten zijn ontnomen. Ik kan het niet uitleggen dat onze toeristische gasten, die bij ons op de Veluwe welkom zijn en keihard gewerkt hebben voor een eigen vakantiehuis, verplicht zijn hun vakantiehuis vervolgens te verhuren.

Gelukkig heb ik wel de bouwrechten van een inwoner in Oene kunnen veiligstellen en die van een een kleine paardenhouderij aan de Tongerenseweg in Epe.

Ik vind dat mensen recht hebben op duidelijkheid. En dat meegedacht wordt om oplossingen te realiseren. Te vaak heb ik het woordje “nee” gehoord vanuit het gemeentehuis en vervolgens trok men een muur van juridische procedures op. Dat moet moet anders. En dat kan ook anders. Ik vind dat ik snoeihard moet werken om zaken wel mogelijk te maken. Ik wil realistische oplossingen. Voor onze inwoners. Voor onze bedrijven. Bij problemen ga ik gewoon in gesprek en zoek ik creatieve oplossingen. Dat vind ik normaal, dat doe ik mijn hele leven al. Overigens oplossingen zoeken doen de inwoners en bedrijven van onze gemeente namelijk ook. Niemand zit te verwachten op ingewikkeld juridisch gedoe met het gemeentebestuur. En praktisch iedereen is bereid om binnen wet- en regelgeving te blijven. Epe is namelijk een nette gemeente. En daar hou ik echt van.

Kortom ik wil respect tonen voor degene die vastloopt in de ambtelijke bestuurlijke draaimolen. Niet moeilijk doen, maar samen oplossingen bedenken. En we moeten nu echt stoppen met die enorme hoeveelheid aan rechtszaken. De gang van de rechter is niet de eerste stap, maar de aller- allerlaatste!

Ik wil me hard maken voor een gemeente, waarbij inwoners snel een antwoord krijgen op hun vragen.  Zo ingewikkeld of kostbaar is dat niet.

Als ik kijk wat mijn ambitie is, ben ik ervan overtuigd dat met een pro actieve houding een gemeentebestuur veel kan bereiken. Het is gewoon een kwestie van goed luisteren naar elkaar, doen en gewoon waarmaken!

Hoe mooi is dan deze lijst van talentvolle en enthousiaste VVD-ers die met mij een liberaal gemeentebestuur willen waar respect de boventoon voert. Ongekend trots ben ik op deze lijst.