dhr. J.W. (Jan Willem) Vos

Bel mij    06 10 711 711

Mail mij    jwvos@vvdfractieepe.nl


Biografie

Geboren in Apeldoorn in 1980 en opgegroeid in Vaassen. In Apeldoorn op het Gymnasium en Sprengeloo naar school gegaan. Ten tijde van mijn schooltijd ben ik actief geweest voor het Europeesche jeugdparlement, de JOVD en ben ik secretaris geweest voor de VVD in Epe. Vervolgens een carriere begonnen binnen de financiele dienstverlening. Uiteindelijk heb ik eind 2011 mijn eigen assurantiekantoor verkocht. Op dit moment ben ik werkzaam als manager commercie bij een verzekeraar. 

Sinds 1998 ben ik woonachtig in Epe, getrouwd met Sanne Vos en vader van een zoon (9), dochter (7) en pleegdochter (4). 

Politiek

Ik vind dat de politiek als taak heeft mensen zoveel mogelijk vrij te laten en mogelijkheden moet bieden zich te ontwikkelen. Persoonlijk zou ik me hard willen maken voor een politiek klimaat waarin de politiek midden in de samenleving staat. Daarbij wil ik me richten op de ondernemende, vooruitstrevende burgers in gemeente Epe. Burgers en bedrijven die het voortouw nemen en zo onze gemeente toegevoegde waarde bieden. De politiek hoort ondernemen in gemeente Epe aantrekkelijk te maken en te houden. Burgers die durven nieuwe stappen te nemen voor zichzelf en de maatschappij, dienen daarin gesteund en, nog belangrijker, niet gehinderd te worden. Dit kan de politiek doen door actief deel te nemen en te faciliteren. Dit gaat verder dan economische zaken. Interactie tussen ondernemers en de politiek dient bevorderd te worden. Onze gemeente moet op zoek naar partnership mogelijkheden en niet enkel een dienstenloket worden dat wettelijke bepalingen uitvoert. Een kleine dienstbare overheid met een ondersteunende taak. Dit middenin een lokale samenleving die bruist van initiatieven en eigen verantwoordelijkheid. 

Als liberaal zie ik de oplossing in het voor iedereen mogelijk maken van welvaart, niet in het verdelen van welvaart. Mensen die zich inzetten moeten beloond worden, mensen die meedoen moeten beloond worden, en mensen die dat niet kunnen moeten geholpen worden. Als overheid moeten wij het mogelijk maken dat iedereen het beste in zichzelf naar boven kan halen. Zij plukken daar vervolgens zelf de vruchten van, als wel de samenleving. 

Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen, daar sta ik voor. 

Namens de VVD fractie ben ik vertegenwoordigd in de volgende commissies:

  • Planning en control
  • Agendacommissie

Daarnaast ben ik voorzitter van de raadscommissie.

Ambitie 

Op dit moment ben ik raadslid voor de VVD gedurende de periode 2014-2018 en onlangs gekozen tot lijstrekker voor de periode 2018-2022. Ik wil graag bijdragen aan een gemeente waarin burgers meer gehoord worden, de politiek meer meedenkt en er een rechtvaardig en menselijk bestuur is, niet verscholen achter regeltjes, maar met oog voor vrijheid, gelijkwaardigheid en veiligheid op alle gebieden voor alle inwoners. Een overheid die functioneert als fundament om op te bouwen.