Oene

Onze verbinding met de Ijssel. Gemeente Epe heeft alles, van de Veluwse bossen tot de Ijssel bij Oene. Daarnaast is Oene een gezellig dorp met misschien wel de beste slager van Nederland. Bedrijvigheid die de ruimte krijgt in het dorp, maar wel past. Een eigen cultuurhuus biedt ruimte voor verbinding en samenkomst. En de kinderopvang en openbare school zorgen ervoor dat Oene ook voor jonge gezinnen een perfecte plek is om zich te huisvesten. Het is zaak die leefbaarheid van Oene te beschermen en te vergroten, zo houden we het dorp levend en aantrekkelijk.


1.    In elke kern hoort een openbare school, ook in Oene. Wij blijven ons inzetten de Bongerd locatie open te houden voor alle jonge inwoners van Oene en daarbuiten. 

2.    Vliegen doe je hoog, niet laag en niet over Oene. Wat Den Haag ook zegt, wij blijven ons verzetten tegen aan laagvliegroute boven Oene, of welke kern dan ook in onze gemeente.

3.    De brandweer is van belang voor de veiligheid en de verbinding in het dorp. Zolang er vrijwilligers zijn voor de post in Oene zal de VVD hem niet sluiten.

4.    30 is 30. Veiligheid voorop als het gaat om de snelheid op de wegen. Als we hebben afgesproken dat er 30km per gereden mag worden handhaven we daar ook op.

5.    Aansluiting is belangrijk. Lijn 170 verbindt Oene met Epe en Twello. Dit moet zo blijven, zowel voor schoolgaande jeugd als voor ouderen.