Epenaren organiseren voor Epenaren

Gemeente Epe kent vele evenementen en mag de organisatoren daarvoor dankbaar zijn.

© Pixabay

Jazz comes to town, Epop, Epe on ice, de Paardenvierdaagse, Vaasaqua, vele braderieĆ«n, Kinderdorp Cavente, Carnaval. In gemeente Epe komen we niets tekort lijkt het wel. 

Vele evenementen worden er georganiseerd voor jong en oud en regelmatig ontstaat er ook iets nieuws. De gemeente ondersteunt en stimuleert nieuwe initiatieven voor evenementen ook vaak met een initiĆ«le subsidie, maar uiteindelijk dienen de meeste evenementen zelf hun financiering te regelen. Wat de VVD betreft blijft dit ook zo. Als het goed is zorgt uiteindelijk voldoende animo voor de juiste bron van inkomsten, vanuit sponsoren of verkochte kaartjes. 

De rol van de gemeente is zorgen dat deze evenementen kunnen blijven bestaan door vergunningen makkelijk te maken en de kosten van vergunningen laag te houden. Daarnaast kunnen we helpen met kennis en verbinding om de organisatie te ontlasten en de veiligheid te verhogen.

Daar waar het echt niet anders uit kan en we vinden dat het evenement op een belangrijke wijze toch bijdraagt aan onze gemeente kunnen we natuurlijk altijd naar uitzonderingen kijken. Ook bijzondere gelegenheden of bepaalde doelstellingen die we willen bereiken kunnen aanleiding zijn voor een (tijdelijke) subsidie.