Martijn Kerkmans

© Wethouder

Via deze weg wil ik mij graag aan u voorstellen.

Ik ben Martijn Kerkmans, geboren op 2 januari 1996 in Bergen op Zoom, maar vanaf mijn derde levensjaar woonachtig in Vaassen. Na een aantal korte uitstapjes buiten de gemeente woon ik sinds 3 jaar weer in Vaassen, samen met mijn verloofde Shannon. Sinds 7 juni 2022 ben ik benoemd als wethouder van onze prachtige gemeente.

Vanwege mijn terugkeer naar de gemeente Epe, kon ik in 2021 de raadszetel innemen die vrijkwam binnen de VVD. De periode hiervoor heb ik meerdere malen de fractie ondersteund als fractievolger.

De politiek is mij met de paplepel ingegoten. Als zoon van een raadslid van de VVD, hielp ik vanaf mijn 14e mee aan de campagnes, en volgde ik geregeld een raadsvergadering. Op mijn 15e kreeg ik de mogelijkheid om mijn maatschappelijke stage te volgen bij de Tweede Kamerafdeling van de VVD, waarna ik op mijn 18e voor het eerst plaats mocht nemen op de kieslijst voor de VVD Epe in 2014. In 2018 heb ik mij tevens weer verkiesbaar gesteld voor de VVD, zelf viel ik destijds helaas net buiten de boot gelet op de verkiezingsuitslag. Gedurende de periode 2018-2022 ontstonden er wat verschuivingen binnen de VVD, waardoor ik in 2021 mijn raadszetel mocht innemen. Na meerdere gesprekken te hebben gevoerd binnen onze partij en fractie, mocht ik de afgelopen verkiezingen als kandidaat-wethouder in gaan. Met veel eer mag ik per 7 juni wethouder zijn voor deze gemeente.

Wat mij altijd gedreven heeft in de (lokale) politiek, zijn een aantal kernwaarden die voor mij van belang zijn, wetende: open, eerlijk en transparant. Met deze kernwaarden in het achterhoofd zal ik mij volledig inzetten voor het dagelijks bestuur van de gemeente Epe. Tijdens de campagne heeft de VVD aangegeven dat wij een wethoudersfunctie zien als een buitendienstfunctie. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om op pad te gaan!