Economische visie heeft geen aanvullend onderzoek nodig

Alleen de VVD in Epe stemde onvoorwaardelijk mee met de economisch visie en weigerde de aanvullende onderzoeken te steunen die in de toekomst mogelijk (startende) ondernemers verregaande beperkingen op kunnen leggen.

© iStock

Ondernemers hebben om flexibiliteit gevraagd, die willen wij ze samen met Wethouder Visser bieden. Juist de bewezen samenwerking met ondernemers bij het opstellen van de economische visie en de getoonde flexibiliteit moeten kenmerkend zijn voor de toekomst, alleen door samen te werken op alle vlakken kan de uitvoer van de visie een succes worden.

Bedrijven hebben werknemers nodig, werknemers die in de omgeving willen wonen. Er moeten dus voldoende geschikte woningen zijn, met de juiste voorzieningen en voldoende gelegenheid om in de vrije tijd te sporten en te recreëren.

De motie, ingediend door Nieuwe Lijn, PvdA, D66, Groenlinks en gemeentebelangen, roept de wethouder op meer onderzoek te doen alvorens besluiten te nemen. Ondanks dat de wethouder aangaf dat de gevraagde onderzoeken en zorgvuldigheid natuurlijk van een goed wethouder verwacht mogen worden alvorens hij en besluit aan de raad voorlegt, werd de motie niet ingetrokken. Op sommige momenten leek het zelfs alsof meerdere partijen de wethouder niet vertrouwden.

Ook zijn eigen partij steunde de motie, al was het maar als ondersteuning van het beleid.

Door met de motie tevens op te willen leggen:

"bij ontwikkelingen van nieuwe én bestaande bedrijvigheid in de gemeente de uitgangspunten van de Cleantech-regio (streven naar energieneutraliteit, circulaire economie en duurzame werkgelegenheid) als vestigings- en uitvoeringsvoorwaarden worden gehanteerd;"

werden er wat de VVD fractie betreft onredelijke barrières opgeworpen voor bestaande en startende ondernemers. Hiervoor hebben we in Nederland wetgeving die wij als gemeente niet nog eens hoeven te verzwaren.

De wethouder gaf ook met betrekking tot dit punt het volgende al aan: 

"Ik wil niet dat de raad een lijstje voorschrijft aan beginnende starters waar ze aan moeten voldoen"

En zo denken wij er ook over. De wethouder heeft geïnvesteerd in een goede relatie met de ondernemers in onze gemeente en wij gaan er van uit dat vanuit die relatie zaken gedegen worden geregeld. Wij zien de plannen de komende jaren tegemoet.