Art. 39 vragen van de VVD

Afgelopen week heeft de VVD inzake twee punten vragen gesteld aan het college, want reces of niet, in gemeente Epe draait het leven door.

© iStock

De afgelopen weken waren er op meerdere vlakken discussies gaande over wat er nou te doen is in onze gemeente en met name voor de jeugd. Amsterdammers vonden onze gemeente bijvoorbeeld maar stoffig.

Trapveld

Concreet kwam naar voren dat er in Emst veelvuldig gebruik wordt gemaakt door de jeugd van een speelveld achter De Hezebrink, maar dat het onderhoud daarvan te wensen over laat. "Alles gaat naar Vaassen of Epe en Emst of Oene wordt vergeten." Was een vaak gehoorde opmerking. Hoe zit het met dit veld? Van wie is het? En wat kunnen we er als gemeente aan doen? De VVD stelde de vragen.

Kinderdisco

Vlak daarna ontstond er commotie over kinderdisco's die een gevaar voor de samenleving zouden vormen in verband met dronkenschap en vechtpartijen. Restaurant Schaveren mag dus niet 6 kinderdisco's voor jeugd t/m 17 jaar organiseren van de gemeente. Verbaasd over de starre houding en de schijnbare onbereidheid naar een oplossing te zoeken gaf de VVD samen met ondernemer dinsdag 26 juli nog commentaar bij Radio 794. We hebben toegezegd aanvullende vragen te stellen en dat hebben we nu dan ook gedaan, waarom toch zo formeel en niet constructief is gereageerd op dit initiatief en wat anders had gekund.

De antwoorden volgen hopelijk snel!