VVD Epe kiest voor vernieuwing en ervaring

de VVD is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen

De VVD kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart 2018 bevat zowel nieuwe namen als bekende gezichten en is door de VVD leden op 27 november vastgesteld.

VVD breekt met tradities

VVD Epe kiest ervoor te breken met vertrouwde tradities bij het vaststellen van de kieslijst. Zo is de nummer één op de lijst niet de kandidaat wethouder.

Wij willen dat de lijsttrekker het programma als fractievoorzitter bewaakt vanuit de raad.” aldus Jan Willem Lagerweij, voorzitter lokaal netwerk VVD IJsselvallei, waar gemeente Epe binnenvalt.

Nieuwe kandidaten

De VVD heeft bij de eerste vijf op de lijst drie nieuwe kandidaten. Dit zijn Ruud Jager, Anna Niemeijer en Martijn Kerkmans. Met deze verjonging en vernieuwing van de lijst heeft de VVD een verfrissende blik en nieuwe ideeën voor de komende raadsperiode, maar zet de VVD ook in op continuïteit voor de raadsperioden daarna.

Afscheid

Ben Cramer, die 12 jaar lang de fractie van de VVD heeft geleid, neemt afscheid als voorman van de Eper VVD. Hij heeft aangegeven dat hij het tijd vindt om het stokje over te dragen, nu er een enthousiaste en goed voorbereide groep mensen klaarstaat om de nieuwe fractie te vormen.

Vernieuwing is goed voor de VVD en goed voor Epe. Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Jan Willem en Ellis een duo hebben waarbij onze liberale lokale ideeën in goede handen zijn”, aldus Cramer.

Motto 2018

De toekomstige fractie heeft als motto dat het LOKAAL ANDERS moet. Minder regels, meer vrijheid voor burgers en ondernemers en meer inspraak. Door het samen lokaal anders aan te pakken wil de VVD het bestuur efficiënter en toegankelijker maken waarmee meer kansen voor burgers en ondernemers ontstaan.

De lijsttrekker wil graag met deze enthousiaste club mensen aan de slag gaan om dit te realiseren.  “De nieuwe fractie staat klaar en onze kandidaat wethouder staat klaar! Het is tijd voor de terugkeer van de VVD in het college”.

Kieslijst

De kieslijst van VVD bevat in totaal negentien leden uit alle dorpen in onze gemeente. De complete lijst is:

1.     Jan Willem Vos

2.     Ellis de Vries

3.     Ruud Jager

4.     Anna Niemeijer

5.     Martijn Kerkmans

6.     Ben Cramer

7.     Peter Kerkmans

8.     Mariska Kamminga

9.     Arie Maliepaard

10.  Sandra Mermans

11.  Jan-Otto Jansen

12.  Arie Plaisier

13.  Charlotte van Sluis

14.  Rob ter Linden

15.  Tony van Diepenbrugge

16.  Dorothee Gorter

17.  Luuk Lanting

18.  Oene Gorter

19.  Jan Willem Lagerweij

Over de VVD

De VVD is de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Wij maken ons al decennia sterk voor vrijheid van mening en keuze, veiligheid, werk en ondernemende mensen. De VVD streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die hard werkt de ruimte krijgt om zijn of haar ambities te realiseren en niemand achterblijft. En degene die een steuntje in de rug nodig heeft, helpen wij.

Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen, daar staan wij voor.