Storm houdt huis in Epe

De storm van afgelopen week heeft goed huisgehouden in onze gemeente. Overal hebben we te maken met omgevallen bomen en andere stormschade.

Op een heleboel materiƫle schade na hebben we gelukkig geen berichten vernomen van mensen die gewond zijn geraakt. Het is zaak om nu zo snel mogelijk alle schade te herstellen en de omgevallen bomen of afgevallen takken op te ruimen.

Het zwaarst is misschien wel de Oude Wisselseweg in Epe getroffen. Vier bomen zijn omgewaaid, op huizen en de Nieuwe Wisselse school. Uiteindelijk is besloten naast deze omgewaaide bomen alle bomen te rooien waardoor de schitterende laan met grote bomen van meer dan 20 meter hoog nu voorgoed verdwenen is.

Deze markante weg mag natuurlijk niet verloren gaan voor de toekomst. Het is zaak nu zo snel mogelijk de schade op te ruimen en over te gaan tot herplant van de bomen en eventueel een stuk herinrichting van deze weg. Aanwonenden, scholieren en wijkbewoners die dagelijks gebruik maken van deze mooie, typisch Epense, weg hebben recht op een goede en mooi ingerichte leefomgeving, met veel groen, zoals het hoort in onze mooie gemeente.

Ook op alle overige plaatsen waar bomen verloren zijn gegaan zal er tot herplant overgegaan moeten worden. Wat we hebben verloren krijgen we niet snel terug, maar laten we in ieder geval weer voldoende aanplant van nieuwe bomen doen om ons mooie groene karakter voor de toekomst te bewaren.