Geen ban op auto's in onze dorpskernen.

In Duitsland is deze week door het gerechtshof besloten dat dieselauto's die niet voldoen aan de Euro6 kenmerken voortaan geweerd mogen worden in steden. Ook in Nederland hebben diverse steden al zogeheten milieuzones waarin oudere dieselauto's verboden zijn. De diversiteit en het ontbreken van centrale regelgeving zorgt voor voor veel onzekerheid en rechtsongelijkheid. VVD Epe is dat een doorn in het oog.

Let wel, ook in onze gemeente zijn er diverse partijen die auto's willen weren uit de dorpskernen. Vooral voor de ondernemers levert dat grote problemen op. In de huidige tijd dienen winkels goed bereikbaar te zijn willen ze nog enige omzet kunnen genereren. Bij enige obstakels wordt immers al gauw online besteld. Het weren van auto's, niet alleen voor onze burgers maar denk ook eens aan de grote input door toeristen gedurende de zomer, is het begin van het einde voor vele ondernemers in onze gemeente.


Wanneer dat proces eenmaal is ingezet valt dat nauwelijks meer om te keren en zullen onze dorpskernen verworden tot doodse ruimten waarbij ook de toeristen zullen wegblijven. Sommigen zullen dat misschien lekker rustig vinden, Wij als VVD Epe zien dat als de doodsteek voor de samenleving. Immers een bloeiende dorpsstraat met winkeltjes, horeca en een prettige beleving zorgt er voor dat ook in de toekomst onze gemeente blijft floreren.


Daarbij hoort: Vrij parkeren, voldoende parkeerplaatsen en een zo vrij mogelijk bereikbaarheid per auto van de winkelstraten. Daarnaast moet Epe zich voorbereiden op de toekomst met de mogelijkheid van meer laadpalen voor elektrische auto's. 


VVD Epe zet zich volledig in om dit te behouden cq. te realiseren.