Koopzondag, Epe is er klaar voor

311 reacties op onze poll laten duidelijk zien dat men in Gemeente Epe klaar is voor koopzondag. Mensen willen met de tijd mee. Als VVD Epe pleiten wij al jaren voor het vrijstellen van de koopzondag. Winkeliers moeten van ons zelf mogen bepalen wanneer zij opengaan, geen verplichting, geen beperking. Naar eigen inzicht handelen, dat is ondernemen.

Maar al jaren wordt door het huidige college van NieuweLijn, CDA, PvdA en SGP/CU, trouw gesteund door Gemeentebelangen, de koopzondag tegen gehouden. Alle verzoeken van ondernemers worden terzijde gelegd en keihard afgewezen. Elk initiatief wordt geblokkeerd. Niemand mag open op zondag. “Ga maar naar Apeldoorn” is een klap in het gezicht van ondernemers die kansen zien in Gemeente Epe om ook in onze gemeente op zondag klanten te bedienen en de broodnodige omzet te verwerven.

 

Tijden veranderen, mensen zijn druk met hun werk van maandag t/m vrijdag en hebben juist de twee dagen in het weekend beschikbaar voor boodschappen, variërend van eten tot kleding en speelgoed. Niet zo verwonderlijk dat webshops alleen maar groeien, zij zijn altijd open en bezorgen vaak de volgende dag, zelfs op zondag!

 

Onze poll op internet heeft met 311 reacties (op het moment van schrijven van deze blog) uitgewezen dat Gemeente Epe klaar is voor de koopzondag.69,8% wil dat koopzondag in Epe mogelijk wordt en zelfs 48,6% vindt dat het elke week mag. 30,2% laat het liever zoals het nu is. Luisteren naar de ruime meerderheid is de huidige partijen die aan de macht zijn dus vreemd.

 

Een veel gehoorde reactie is dat er vooral behoefte is aan een supermarkt open op zondag. Ook wordt er door de inwoners van onze gemeente gedacht aan de vele toeristen en vindt met het niet meer dan normaal dat in ieder geval in de zomer en rond bijzondere gelegenheden meerdere winkels op zondag opengaan. Toch zijn we wel verdraagzaam en wordt er vaak gepleit om niet elke zondag open te gaan om mensen die geen koopzondag willen tegemoet te komen. 

 

Wat de VVD betreft zijn dit de signalen waar de winkeliers in onze gemeente wat mee moeten kunnen doen. Wat de VVD in Epe betreft krijgen ze alle vrijheid om onze inwoners en toeristen tegemoet te komen en tegelijk rekening te houden met andere meningen.