Starterslening afgewezen

Onlangs hebben wij als VVD ingestemd met het afschaffen van de bindingseis voor sociale huurwoningen. Dit betekent dat iedereen die in gemeente Epe wil komen wonen welkom is, ongeacht huidige woonplaats of de plaats waar men nu werkt.

© iStock

Naast huurwoningen kan men in gemeente Epe natuurlijk ook een woning kopen. Om dat te stimuleren hebben wij in onze gemeente de mogelijkheid om een starterslening aan te vragen. Echter voor deze regeling geldt nog wel de bindingseis. Men moet dus in de gemeente wonen om aanspraak te kunen maken op deze lening, speciaal voor mensen die hun eerste huis willen kopen. Praktisch zou iemand die van buiten de gemeente komt nu dus eerst 3 jaar een woning moeten huren, bedenk wel, huurwoningen zijn schaars en gewild in onze gemeente, en pas daarna mag er een woning gekocht worden met een starterslening.

Omdat dit een rare situatie is die gewijzigd zal worden heeft de wethouder een jong stel dat graag in Vaassen wil gaan wonen en daar ook werkt toegezegd dat wat hem betreft zij gewoon een starterslening kunnen krijgen. Natuurlijk wel onder voorbehoud van akkoord door het voltalige college.

Wat blijkt nu deze toezegging van de wethouder waard: NIETS. door ziekte niet aanwezig besluit de rest van het colege volledig tegen de toezegging in de starterslening af te wijzen.

Voor de VVD aanleiding om vragen te stellen, jonge mensen zijn nodig in onze gemeente, het is al bekend dat toekomstig beleid waarschijnlijk het gevraagde mogelijk gaat maken, dus waarom deze afwijzing, niet alleen voor dit stel, maar dus voor iedereen die graag van buiten in onze gemeente wil komen wonen.