Nationaal 112 Event

Waar een klein brandweerkorps groots in is! De Vaassense brandweer lieden en 450 vrijwilligers hebben aan Nederland laten zien, wat zij doen aan hulpverlening. Samen met justitie, politie, ambulante zorg en het leger hebben zij hulp aan ons tastbaar gemaakt.

© VVD Ellis de Vries

Nog nooit werd het vak van hulpverlener zo in het zonnetje gezet. De jongens en meiden van de brandweer uit Vaassen wilden laten zien wat het betekent om hulpverlener te zijn in Nederland. Dat wilden ze niet alleen doen, dus vroegen ze de inzet en voertuigen van alle andere collegae waar ze in het veld intensief mee samen werken. En dat zijn er veel geweest, namelijk van

Brandweer

Politie

Ambulance

ProRail

Rijkswaterstaat

Reddingsbrigade

Defensie 

Bergers

Leveranciers specialistisch gereedschap zoals Holmatro en 3M.


Iedereen liet een kijkje in de keuken zien.

Nederland weet nu, dat achter 112 een enorme wereld schuil gaat. Vele voertuigen waren van binnen te bekijken. Vele demonstraties werden er gegeven. 

Het was groots. Een terrein van 100 ha en 450 hulpverleners die aan ons een klein stukje van hun belangrijke en dankbare werk hebben laten proeven. De inkt van de evenementenvergunning druppelde nog na. Maar het was meesterlijk opgezet.

Enorme voertuigen waren nu van dichtbij te bewonderen. Vele vrijwilligers vertelden met passie over hun werk. Indrukwekkend was deze “uit de hand gelopen “ voorlichting over hulpverlening.

Petje af voor de organisatie en alle deelnemers. Dit initiatief verdient een dikke pluim!