Goed functioneren als top ambtenaar is niet meer de norm

Het graaien van publiek geld is niet uit te roeien. Top ambtenaren van VNOG en Plus OV worden voor hun disfunctioneren beloond. Dat ze met meer dan een ministerssalaris naar huis gestuurd worden is het verkeerde signaal naar alle hardwerkende mensen bij de brandweer en PLUSOV.

© @RuudJager

Top Ambtenaren met een gouden handdruk wegsturen omdat ze NIET functioneren is voltrekt normaal voor de gemeenteraad van EPE


Afgelopen donderdag 20 juni kwamen de geldverslindende organisaties PLUS OV en VNOG met een miljoenen verlies in hun begroting aan bod. De Raad van Epe moest weer klaar staan met haar flappentap aan belastinggeld. 


De burgemeester van Epe die als bestuurslid verantwoordelijk is voor VNOG wijst eerst de voormalige directeur aan als hoofddader van de chaos om hem vervolgens zonder blikken en blozen de laan uit te sturen met 220.000 euro.


Wethouder Van ChristenUnie doet precies hetzelfde bij een niet functionerend topambtenaar van Plus OV. Die toucheerde een bedrag van 293000 euro.


Zowel de burgemeester als de wethouder gebruiken de accountant controle als schaamlap. De accountant vindt het goed, dus is er niets aan de hand in hun visie.


En de meerderheid van de Raad bestaande uit Nieuwe Lijn, CDA, SGP, CU, PVDA GroenLinks, D66 en GemeenteBelangen vinden dit prachtig. Geen onvertogen woord. De ChristenUnie vond de zeer kritische vragen van de VVD-fractie aan het adres van hun wethouder inzake PLUS OV zelfs ‘gezeur’.


Wie in het publiek domein werkt, moet geen kans krijgen om een exceptioneel hoog salaris op kosten van de burgerbij elkaar te graaien, aldus Ruud Jager fractievoorzitter van de VVD in Epe. En al helemaal niet als deze topambtenaren de organisaties in chaos achter laten, dat is spelen met belastinggeld. Dat doe je maar met je eigen centen in een casino. De burgemeester, het college en al die partijen mogen die opvatting van ons heel vervelend vinden, maar wij als fractie krijgen het niet uitgelegd aan de normale brandweerman of brandweervrouw noch aan de reiziger die afhankelijk is van PLUS OV.