Coalitie vindt het opkomen voor alle ondernemers beschamend in deze corona crisis. Wij niet, doen we graag!

In EPE kiest het college voor een totale lockdown en niet zoals in Nederland voor een intelligente stap voor stap-methode. Dat betekent dat Epe een kille maar ook een willekeurige aanpak kiest. Auto- en fietsverkeer zijn deze zomer verboden in Epe en Vaassen. Goed voor de horeca, maar minder voor andere bedrijven in onze dorpscentra.

Wat kan het toch bijzonder gaan in de politiek. Snappen doen en willen we niet!

Afgelopen donderdag (28 mei 2020) heeft de gemeenteraad vergaderd. De VVD vroeg aandacht voor een Taskforce in verband met onze anderhalve meter samenleving. Dat is een brede werkgroep van deskundigen. Juist om te voorkomen, dat er een ambtelijke tunnelvisie ontstaat en onvoldoende gekeken wordt naar de mogelijkheden dat gunstig uitpakt voor alle ondernemers.


Wij hebben geprobeerd de collegae fracties te overtuigen van de gedachte om breder en samen de corona maatregelen te formuleren. Voor ons een logische vraag, maar dat hebben we geweten. 


Onder leiding van de coalitiepartijen GroenLinks en Nieuwe Lijn met steun van overige coalitie leden CDA en SGP-CU werd onze VVD-aandacht voor alle ondernemers in het centrum als BESCHAMEND bestempeld. De blinde vlek van de coalitie bleef hangen bij de horecagelegenheden.


Had de VVD wel geluisterd naar de horeca ondernemers??


Wij vinden het natuurlijk ontzettend mooi dat de horeca vanaf maandag 1 juni onder voorwaarden open mag. Dat is helemaal top!. Maar de centra van de gemeente heeft meer dan alleen horeca. Een deel van de middenstand in onze dorpen is afhankelijk van verkeer. Dit deel heeft constructief mee gedacht aan oplossingen in deze ernstige corona tijd. Ondernemers zijn maatschappelijk betrokken en nemen de maatregelen  serieus. En naar deze mensen is nu niet/ of nauwelijks geluisterd. We hebben uitgebreid met de voorzitters van de ondernemersverenigingen gesproken. Deze voorzitters zijn ge├»rriteerd. Juist omdat wel met hen gepraat wordt door de gemeente, maar niet geluisterd. Dit haalt alle energie weg uit voorstellen die de voorzitters van de ondernemersverenigingen hebben gedaan. 


Je kunt je oprecht afvragen wat nu beschamender is.


In een tweet, nadat de Stentor dit artikel heeft geplaatst. https://www.destentor.nl/epe/auto-en-fiets-deze-zomer-verboden-in-centrum-van-epe-en-vaassen~a1c99211/ komt de gemeente wat terug op haar snoeiharde lock-down. Kennelijk is ze geschrokken. Ze wil eerst experimenteren met deze totale sluiting van het verkeer in de centra. Daarmee vergroot de gemeente Epe de kans op een zwabberkoers, dat juist door een taskforce voorkomen had kunnen worden. De samenleving is immers veranderd. Dit blijft voorlopig zo. We hebben een serieuze zorgplicht naar elkaar en moeten zoeken in mogelijkheden. Dan is een brede werkgroep in de vorm van een task force niet vreemd. Zie onze bedoeling in de bijgevoegde motie. 


Ook op VVD facebook pagina kunt u de reacties lezen van boze inwoners en ondernemers. De VVD vindt deze reacties volslagen terecht!


De VVD blijft stevig aan de wind zeilen en blijft van mening dat het college en de collegae van de Raad niet alleen naar het servet moeten kijken, als ook het tafelkleed om aandacht schreeuwt. We luisteren naar de ondernemers om hen door deze crisis te helpen.


Graag SAMEN!