Als gezondheid je passie inhaalt, dan moet je reële keuzes maken.

Soms gaat het leven niet zoals je dacht dat het zou gaan. (en dat is maar goed ook). Maar de kracht en plezier binnen de fractie wordt er niet minder om.

© Ellis de Vries

Lieve mensen, 
De afgelopen periode hebben, ik samen met mijn gezin nagedacht over de toekomst. 

De hoofdreden hiervoor is, dat we op een prachtige plek wonen aan de rand van het bos in Epe. Het is ons gelukt te leven in onze droom. Maar de realiteit haalt ons in. 

In 2010 heb ik een zeer ernstig skiongeluk gehad, dat ik ternauwernood kan navertellen. Wonder boven wonder ben ik hiervan hersteld. 

Alleen in 2017, tijdens de Paarden4daagse in functie als voorzitter, ben ik gestruikeld over een buis van een pagodetent. Dit heeft ervoor gezorgd dat de schade in mijn beide handen en polsen heftig zijn geëxplodeerd met artrose en aanverwante schade/pijn in mijn bovenlijf. 

Alle lichamelijke hobby’s die ik had, heb ik moeten opzeggen. Ook het lichamelijke werk in en rond ons huis kan ik helaas niet zelf allemaal in mijn eentje meer uitvoeren. 

Dit heeft ervoor gezorgd dat we in de zomerperiode onze woning en de daaraan gekoppelde bedrijfsactiviteiten hebben verkocht. 

En dan gaan we verder…..

Op zoek naar iets nieuws. Helaas is de woningmarkt redelijk overspannen. In de gemeente Epe is er gewoonweg niet de plek voorhanden, die wij zoeken. Uiteindelijk hebben wij een mooi plekje gevonden in Drenthe. De verhuizing naar Drenthe valt ons zwaar, omdat we al meer dan 14 jaar verknocht zijn geraakt aan Epe. 

Dit betekent concreet dat wij vanaf 30 juni 2021 vertrekken als inwoner uit Epe. 

De verhuizing heeft gevolgen voor mijn raadslidmaatschap. 
Het betekent simpelweg,  dat ik uit de Eper politiek ga. Mijn laatste raadsvergadering zal op 06 juli 2021 zijn. 

Ik vind het oprecht jammer dat ik de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 moet missen. Maar wat mij ongelooflijk veel vertrouwen geeft is dat er inmiddels een humor rijk, enthousiast en een fantastische fractie met veel kwaliteit met een brede dossierkennis en doorzettingsvermogen, gewoon doorgaat.

En hoe mooi is het, dat ik daar dik 7 maanden vanaf nu nog leiding aan mag geven. De VVD Epe is waar ik trots op ben en dat laat ik niet los.

Ruud Jager.