VVD stelt de nieuwe lijsttrekker aan u voor …. Manon Tibben

De VVD in Epe heeft een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, Manon Tibben uit Vaassen. Zij was door de kandidatencommissie voorgedragen en tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD Epe op 25 oktober werd haar nominatie unaniem aanvaard door de leden.

VVD in Epe kiest Manon Tibben als nieuwe lijsttrekker

 

De VVD in Epe heeft een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022, Manon Tibben uit Vaassen. Zij was door de kandidatencommissie voorgedragen en tijdens de algemene ledenvergadering van de VVD Epe op 25 oktober werd haar nominatie unaniem aanvaard door de leden. 

 

Manon Tibben is nieuw in de Eper gemeentepolitiek, maar zeker niet nieuw in de gemeente. Zij is opgegroeid in Vaassen en is lange tijd enthousiast lid geweest van handbalvereniging C.V.O. Het handballen heeft Manon inmiddels achter zich gelaten. Nu verkent ze al hardlopend graag nieuwe plekken binnen de gemeente.

 

Tijdens de vergadering gaf Manon Tibben aan dat zij zeer gemotiveerd is om samen met de overige kandidaten een goede verkiezingsuitslag neer te zetten. 

 

“Als ik zie wie zich kandidaat hebben gesteld voor onze fractie, dan ben ik er super trots op om deze lijst aan te voeren. Op 22 november wordt de volgorde van de lijst definitief. Het wordt een team met veel nieuwe namen voor de Eper gemeentepolitiek, die elk zeer gedreven en talentvol zijn om het raadswerk op te pakken. Dan zullen de leden van de VVD de rest van de kieslijst vaststellen. Kandidaat zijn onder meer de zittende raadsleden Martijn Kerkmans en Ellis de Vries, maar ook nieuwe namen als Bert Halkers uit Epe en Niels van den Berg uit Vaassen. 

Met deze enthousiaste fractie wil ik gewoon aan de slag gaan, handen uit de mouwen steken en met de kiezer in gesprek blijven over hoe het anders moet in Epe. Ik wil duidelijk zijn waar de VVD in Epe voor staat en wat het onderscheid is tussen een stem op de VVD en een stem op een andere partij”, aldus Manon Tibben.

 

De afgelopen periode heeft de VVD zich constructief opgesteld. De fractie heeft intensief geluisterd wat er bij inwoners speelt en het vuur aan de schenen gelegd, als het college van B&W de inwoners minder in het vizier had.   

 

Manon Tibben ”We zijn niet voor niets een volkspartij. Besluiten wil je niet niet als een voldongen feit aan onze inwoners presenteren, zoals dit is gebeurd bij de omgevingsvergunning voor het zorgcomplex aan de Burgemeester van der Feltzlaan. Hier dient vooraf duidelijk over gecommuniceerd te worden zodat de inwoner ook invloed kan uitoefenen. En niet alleen  doorverwijzen naar de rechter. Actief luisteren of een open gesprek met betrokkenen zijn goede oplossingen om dit te ondervangen.”

 

Een nieuw gezicht, een nieuw talent die veelbelovend aan de slag gaat. Met naast haar zijde een door de wol geverfde huidig fractievoorzitter Ellis de Vries.

 “Hoe mooi is dit om het VVD stokje over te dragen na 14 jaar aan een talent als Manon?! Ik word blij als ik zie hoe Manon in de voetsporen van haar voorgangers stapt. Dat doet zij op geheel eigen natuurlijke verbindende manier. Gelukkig blijf ik als oud gediende ook na de verkiezingen in maart 2022 nog lekker dicht tegen de fractie aan zitten. De toekomstige fractie mag op mijn jarenlange raadservaring terugvallen. ”