Vertrek van het gewaardeerde raadslid Ellis de Vries

De fractie begon in september met het vertrek van Ellis de Vries. Na 14 jaar snoeihard te hebben ingezet voor Epe en de lokale VVD, heeft zij de balans opgemaakt afgelopen zomer. Ellis kiest voor meer balans met haar werk dat haar meer tijd kost. Daar hebben we alle begrip voor. Ze heeft 14 jaar geknald, dus dit aangekondigde vertrek was voor ons verrassend. We missen een zeer inhoudelijk gedreven raadslid en vinden haar besluit oprecht jammer. Aan de andere kant verwelkomen we met open armen Niels van den Berg als opvolgend raadslid. Ellis neemt op 13 oktober in de raad afscheid.

© Ellis 2022


Aan de gemeenteraad en burgemeester van Epe

Postbus 600

8160 AP Epe

 

 

Vaassen, 13 september 2022

 

Geachte leden van de raad van Epe en burgemeester,

 

Door middel van deze brief geef ik u mee, dat ik met ingang van 13 oktober 2022 mijn ontslag neem als lid van de gemeenteraad in Epe.

 

Het afgelopen zomerreces vroeg ik me in eens af of ik er goed aan doe om door te gaan. Een dergelijke vraag had ik de afgelopen 14 jaar nog nooit eerder gesteld. Ik schrok daar wel wat van, dus heb ik de tijd genomen om er even goed op kauwen. Diep van binnen wist ik het antwoord stiekem wel, maar ik wilde er nog niet aan. Waarom zou ik afscheid nemen? De afgelopen periode heb ik successen voor Epe behaald en heb ik fouten gemaakt waar ik veel van heb geleerd. En daarna ben ik gewoon weer met volle inzet doorgegaan wat energie heeft gegeven. Aan de andere kant vergt mijn baan nu veel meer tijd. Het valt niet goed te combineren meer. Ik doe niets half, nooit gedaan ook. Dan is dit wat het is.

 

Met grote dankbaarheid kijk ik terug op een waanzinnig intensieve en positieve periode uit mijn leven. Het is voorbij gevlogen. Vele gesprekken heb ik gevoerd met inwoners, gasten, ondernemers, bestuurders, raadsleden, griffieleden en ambtenaren. Ik heb aandacht gevraagd voor de menselijke maat in een woud vol ingewikkelde processen en machtsvertoon. Ik ben daarbij altijd eerlijk geweest. Wat krom was heb ik stevig inhoudelijk aangekaart, wat recht was heb ik met argumenten passievol verdedigd. Lekker transparant en vooral met liefde voor Epe. Het heeft wel eens geschuurd, mijn neus heb ik meer dan eens gestoten, maar uiteindelijk willen we gewoon allemaal het beste voor deze mooie gemeente op de Veluwe. En dan blijft deze waardevolle herinnering onder de streep over!

 

Er is nu een nieuwe club in de raad en college, die weet hoe belangrijk de menselijke maat is in deze ingewikkelde tijd. Dat geeft rust en straalt vertrouwen uit.

 

Het gaat u allen goed, ik dank u oprecht voor de debatten en de samenwerking en alle gesprekken. Ik wens mijn opvolger Niels van den Berg hetzelfde plezier dat ik heb gehad. Niels, je komt in een heerlijk warm bad. Samen met Manon, Bert en Martijn staan jullie aan de liberale Epese lat. Dat biedt een stevig fundament voor de toekomst.

 

Met vriendelijke groet

Ellis de Vries