Open brief aan (toekomstige) monument eigenaren in gemeente Epe

Beste bewoner/eigenaar van een (mogelijk) monument, Namens de VVD-fractie in Epe wil ik u laten weten dat wij zeer teleurgesteld zijn in het huidige monumentenbeleid in gemeente Epe

Donderdag 10 december zal het college de raad vragen in te stemmen met het beschikbaar stellen van een budget om 71 panden te onderzoeken inzake hun monumentale status. Een wildgroei van nieuwe monumenten kan hiervan het gevolg zijn. 

Voor ons als raadsleden is de vergadering donderdag helaas de enige mogelijkheid direct invloed uit te oefenen op de uitvoering van het huidige monumentenbeleid van dit college.

Als VVD vinden wij de monumentale status van slechts enkele panden van groot maatschappelijk belang. Wij willen liever dat de raad de mogelijkheid heeft per pand hierover mee te kunnen bepalen. Nu is die mogelijkheid er niet.

Als VVD zijn wij hier dus niet gelukkig mee. Wij willen proberen te voorkomen dat het huidige beleid wordt uitgevoerd en vele inwoners van de gemeente ongevraagd, ongehoord en wat ons betreft onnodig, geconfronteerd worden met een opgelegde monumentale status van hun woonhuis of pand.

Bent u geïnteresseerd dan verzoeken wij u donderdag a.s. vanaf 19:30 aanwezig te zijn In het gemeentehuis. Dan vindt tijdens de raadsvergadering de bespreking plaats van dit onderwerp.