1.3 Waar vervoer van A naar B vlot gaat

We verplaatsen ons allemaal voortdurend. We gaan naar het werk, bij vrienden en familie op bezoek of we wandelen een rondje in onze buurt om de hond uit te laten. Hoe we ons ook verplaatsen: het is fijn om zonder al te veel gedoe van A naar B te komen. Het is belangrijk dat de doorstroming goed is. En bovenal moeten de verkeer situaties veilig zijn voor alle weggebruikers. Dat geldt niet alleen voor onze asfaltwegen als ook voor onze zandwegen.

▶ Het is belangrijk dat onze reistijd niet langer is dan nodig. Daarom werken we aan goede doorstroming van het verkeer, voor fiets, auto en ov. Door verschillende vormen van vervoer beter op elkaar aan te sluiten, komen we sneller aan op onze bestemming.

▶ Verkeersveiligheid heeft onze prioriteit. We richten onze straten en wijken, in het bijzonder in de buurt van scholen en sportclubs, veilig in. Dat doen we in samenwerking met politiediensten, ouders en buurtbewoners. Als voorbeelden noemen we hierbij de Houtweg in Oene en Officiersweg in Epe.

▶ Of het nu met een ‘gewone’ fiets, een elektrische fiets of een ander nieuw vervoersmiddel is: onze inwoners maar ook onze toeristen kunnen zich prettig en veilig door Epe, Vaassen, Emst en Oene bewegen. Deze ontwikkelingen vragen om fietspaden en wegen die worden ingericht op de toekomst, waarbij veiligheid en doorstroming centraal staan.

▶ Het parkeren in de gemeente Epe blijft gratis.

▶ Het onderhoud aan de zandwegen krijgt extra aandacht.