2.2 Waar ons dorpscentra in Epe en Vaassen bruist en bezoekers van buiten aantrekt

Onze lokale ondernemers werken iedere dag hard aan een levendige en aantrekkelijk dorpscentrum. Door in leegstaande gebouwen wonen, werken, detailhandel en horeca te vermengen, creëren we een bloeiende lokale economie. Met een veilig en aantrekkelijk centrum, trekken we bezoekers aan van buiten en zorgen we voor een prettige omgeving.

▶ We stimuleren winkelen in onze eigen winkelgebieden, zowel fysiek als digitaal. Aantrekkelijke, veilige en bruisende gebieden zorgen voor een levendige winkelstraat vol met lokale ondernemers.

▶ Ondernemen werkt het beste in een veilige en aantrekkelijke omgeving. Dat is fijn voor onze inwoners en trekt bezoekers aan van buitenaf. Omdat de samenwerking van ondernemers in een winkelgebied hieraan bijdraagt, bevorderen wij bedrijfsinvesteringszones.

▶ We bestrijden leegstand door het mengen van functies voor wonen, werken, detailhandel en horeca. Ook verruimen we vestigingsmogelijkheden, door het opstellen van ruime kaders in bestemmingsplannen/omgevingsvisie.

▶ Samen met de ondernemingsverenigingen beoordelen we de inrichting van de onze dorpscentra in Vaassen en Epe en waar nodig trekken we gezamenlijk op om verbeteringen aan te brengen. We willen meer aandacht voor bijvoorbeeld de herinrichting van de Hoofdstraat in Epe.

▶ Nadat de coronamaatregelen zijn afgerond en ondernemers nog een pittig herstel voor de boeg kunnen hebben, moet de precarioheffing samen met de ondernemingsverenigingen in Epe en Vaassen opnieuw beoordeeld worden.

▶ De supermarkten in de kleinere dorpen Emst en Oene zijn van een vitaal belang voor de leefbaarheid. En moeten behouden blijven.

▶ Tijdens het corona tijdperk hebben onze ondernemers het zwaar gehad, wij willen in mogelijkheden denken om hen daarbij een steun in de rug te geven.

▶ Recreatie en toerisme zijn belangrijk voor onze lokale economie. Daarom willen wij dat de gemeente dit stimuleert met in ieder geval promotie.

▶ De toeristenbelasting blijft zo laag mogelijk. Met de inkomsten verbeteren we de kwaliteit van recreatie en toerisme.